Az Egy szingli férfi visszaült a nyeregben – BLOG: 1. NAP

Egy szingli férfi naplója

A 2022-es év is szingliként érte az Egy szingli férfit, aki ezért eldöntötte, hogy visszaül a nyeregben és a sok negatív tapasztalatnak bedobja a kolbászát a közösbe. Kivetette a hálót = telepítette a hents appokat: Tinder, Badoo, Bumbl, FB társkereső, IRL. 

Az Egy szingli férfi eddig sem zárkózott ez az ismerkedés elől, viszont valahogy nem találta meg azokat a személyeket, akik valamennyire is kompatibilisek lettek volna vele. Természetesen ez egy kétszemélyes (jobb esetben, de akadnak alternatív megoldások) stratégiai játék, amely magába foglal egy kezdő pitchet (kezdeti bemutatkozás és „értékesítés” elősegítése = online ismerkedés, 1. randi), amit siker után egy alapozó időszak követ (2-5 randi, haladási tempó és személyiség kérdése). Alapozás alatt kiderül, hogy van-e valamilyen kémiai kapocs a személyek között vagy sem.

 • HA nincs, akkor minél előbb őszintén ki kell mondani, hogy egyik fél se élje bele magát nagyon, illetve ne lopják egymás idejét. pl. nem bírod elviselni a másik nem megváltoztatható szokásait, testi adottságait. Mindkét fél számára jobb előbb, mint később felhozni ezeket a nagyon fontos érveket.
 • HA van, akkor húzható a másik feje azzal, hogy majd az X-edik randin megtörténik, DE ne legyünk már gyerekesek/álszentek = mindenki azt akarja (max. nem meri kimondani, vagy saját magát tartja annyira prűdnek, esetleg tartja a fogadalmát = házasságig nincs szex + tisztelet a kivételnek, akik semelyik skatulyába sem esnek bele)

Eljutottunk addig, hogy most már nagyjából minden testrészünket megosztottuk a másikkal és még mindig együtt szeretnénk folytatni. Sokan belelaposodnak a saját kapcsolatukba, mert úgy gondolják, hogy a napi rutin innentől kialakult és nincs több dolguk (lehet ezt hosszútávon űzni, DE valahogy kódolva van a DNS-ünkben az, hogy vágyunk az újdonságra, a megújulásra).

Napi rutin (zanzásítva)

A következő lista CSAK egy részét tudja lefedni a napi rutinnak. (Sajnos a bekezdés írása közben tudatosult vele az Egy szingli férfi, hogy amibe belekezdett egy végtelen ciklus és kevésbé lehet általánosítani, mint az elsőre gondolta – minden sorra további gondolatok, lehetséges elágazások nyíltak. Szóval a teljesség igénye nélkül talán az igaz erre a bekezdésre, hogy akár egy ilyen a nap is előfordulhat)

 1. Felkelünk + szex [OPCIONÁLIS]
  • HA nagyjából közös időpontban ébredünk és van még annyi tűz a kapcsolatba, hogy bármikor megkívánjuk a másikat – még éjszakai szájszaggal is …
  • kinyomjuk az ébresztőt vagy nyomunk 1-2 szundit
 2. Reggeli [OPCIONÁLIS] + tisztálkodás + felöltözés + irány a munkába
  • a homeoffice sok mindent felülírt, így vagy megyünk dolgozni vagy otthonról folytatjuk
  • reggelit az Egy szingli férfi sem szokott enni, mert időszakosan tömi a testét, persze vanna kivételek
  • tisztálkodás alapossága és felöltözés foka HO függvénye (minél kevésbé találkozunk emberekkel annál kevésbé leszünk alaposak és farmerrel szemben a mackógatyának nagy előnye van)
 3. Munka + ebéd + haza út (a legtöbben itt töltik az életük nagy részét)
  1. HA nem HO, akkor barátok/munkatársak, potenciális párkapcsolati alanyok = szociális kiteljesedés
  2. HA HO, akkor egyedül nyomjuk le ezt a rész, egy kis videóchat/meeting és telefonálgatás törheti meg a magányt, DE sokaknak ennyi inger nem elég
  3. HA HO és a pár mindkét tagja otthon tesped, akkor sok lehetőséget ad közösen élvezni a kialakult helyzetet, DE pont ennyi esélyt ad egy kapcsolat kiégésére
 4.  Vacsora + váltunk pár szót + privát időtöltés + közös program (jobb napokon)
  • munka után félig megtörten, fáradtan már senki sem annyira aktív, DE ez az időszak, amit aktív közösségi programokkal lehet tölteni (offline, barátokkal), viszont minden esete szinte lehetetlen ez megoldani (közös programot és sajátot is szervezni lehet, viszont sokszor a hagyjál lógva kidőltem állapot van) 
  • sok kapcsolat esetén tapasztalható az, hogy egy gyors státuszjelentésben letudják a napi beszélgetést, aztán mindenki megy a maga dolgára pl. sorozat/film, játék, zenehallgatás, chatelés/telefonálás/videóhívás a barátokkal/barátnőkkel, olvasás, más hobbi stb. (persze ezekre is szükség van, DE ennyi kommunikációval sokáig nem tartható fent – ez az Egy szingli férfi véleménye és főleg ettől a semmilyen kapcsolattól fél szingliként = jobb egyedül, mint egy ilyen kapcsolatban?)
 5. Lefekvés + szex [OPCIONÁLIS]
  • a mindennapi alvás nélkül a testünk nem képes hosszútávon meglenni (sokan próbálják az alvás rovására növelni a napi aktív órák számát, viszont az Egy szingli férfi pont a napokban olvasta, hogy 8+ óra alvás az egyik hatásos fogyókúrás módszer, mert így kevesebb idő van enni :O )
  • természetesen nem lehet egy jól működő párkapcsolat alapja a CSAK rendszeres szex, viszont nélkül sem lesz kerek a sztori (érdekes megközelítés az is, hogy a tervezett, rendszeres szexuális élet ugyanúgy kedvezőtlen lehet, mint a kevés szex, mert valahogy a kiölt spontaneitás hiánya csökkenti az izgalomfaktort)

Lényeg a lényeg, hogy ha már elértük azt a szintet, ahol naponta ismétlődik a közös élet (összeköltözés), akkor annak a rendszeresség és annak hiánya is okozhat problémát. Az együttélés során fognak kiderülni azok a problémák, apróságok, örömforrások, amelyek megerősítik vagy meggyengítik a kapcsolatot. Hiába éreztük azt az első beszélgetéskor már, hogy megtaláltuk életünk szerelmét, HA összeköltözés után a személyes szokásaink nem kompatibilisek, nem kommunikálunk nyíltan, nem vagyunk transzparensek a párunk számára.

Házasság, közös élet, gyerekek

Ha az összeköltözés sem tudja megtörni az összhangot, akkor már nyugodtan gondolkodhatunk a közös életen. (Természetesen ez a téma is CSAK érintőleges, mert több könyv se lenne elegendő mindenre kitérni, ráadásul ez megint az Egy szingli férfi személyes véleménye)

 1. A házasság tudja összekötni a két életet, viszont a mai világban sajnos igaz a mondás: Minden válásnak az oka egy házasság.
  • Vannak olyan párok, akiknek nincs szüksége a külső megerősítésre
  • Vannak olyan párok, akiknek nincsen vallási indíttatásuk.
  • Vannak olyan párok, akiknek fontos a hagyomány.
 2. A közös élet, az első közös ingatlanban (már nem albérlet, hanem közös teherviselés)
  • Ahogy a házasság volt egy szint lépés, úgy a közös ingatlan is egy ilyen.
  • Úgy alakítjuk, rendezzük, tartjuk fent, ahogy azt mi szeretnénk és a pénztárcánk engedi.
  • A saját „szemétdomb” nyitja meg  a további lehetőségeket.
 3. Gyerek(ek) vállalása egy olyan szint, ami igazi felelősséget jelent egy pár életében = új élet menedzselése (a megtermékenyítéstől az óvodán át a saját élet megkezdéséig és tovább)
 4. Közös élet, ameddig kitartanak az elemek

Összefoglalás

Miért ezzel indult ez a blogfolyam? Azért, mert az Egy szingli férfi még sosem foglalta össze ennyire összefüggően, hogy hogyan látja a párkapcsolatokat, kit keres, milyen szintekben gondolkodik, mennyi kell, hogy visszalépjen/elhagyjon egy szintet és újrakezdje, meddig tart ki egy kevésbé kellemes helyzetben.

Kit keres az Egy szakállas férfi?

 1. Lehetőleg egy nőnemű (születése óta), magát is nőnek tartó (a hagyományos értékrendet támogató, elfogadó személynek tartja magát az Egy szingli féri)
 2. Tanult, szókimondó, saját véleménnyel rendelkező és gondolkodó személyt (túl sokat agyal az Egy szingli férfi, így egy hasonlóan bonyolult személyiség illene hozzá, természetesen legyen egy kicsit ellentétes véleménnyel is)
 3. Nincs konkrét külső meghatározva, mert az Egy szingli férfi mindenkiben meg tudja találni a szépséget (hajszín változtatható, súly alapvetően életmód függvénye + genetika, magasságon max. egy magassarkú tud változtatni = lényegében ezek adottak mindenkinél, szóval ez az, amit először meglát az Egy szakállas férfi és ezek alapján vagy kialakul vagy nem a vonzalom)

Lényegében ahogy az Egy szingli férfi is egy kialakult személyiség, úgy a választottja is az lesz (hibákkal, előnyökkel, hátrányokkal együtt). A közös életút során van lehetőség minimális változásra, DE azt többnyire nem a másikért, hanem mindenki saját magáért fogja bevállalni.

Tehát az Egy szingli férfi keresni fogja a másik felét

 • A keresés során megpróbál megismerkedni a potenciális választottakkal.
 • Akikkel próbál majd szintről-szintre lépkedni.
 • Ha megvan az összhang, akkor bizakodni fog.
 • Ha nincs meg az összhang, akkor nem fogja húzni az időt.
 • Az Egy szingli férfi már épp elég ideje szingli, így nem rohan sehova, DE megpróbálja nagyobb erőbedobással megtalálni a leendő gyerekei anyját és élte párját.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars poetica

Leszarja, hogy mit lehet és mit szabad, mert már őt is annyiszor vették semmibe. Élvezi az életet és leáll, megállapodik, ha van kiért - viszont nem ennyire egyszerű szakma ez a szingliség.

Van, amit nem lehet és nem is szabad erőltetni? Az Egy szingli férfi nem egy filozófus, ezért igazából ez sem érdekli. Edison is talált 4 ezer rossz megoldást a villanykörtére ... Neki is csak 4000 körtét kell becsavarnia? :O

A kulcsos hasonlat a strigulázás alapaja!?

A kulcsos hasonlat a strigulázás alapaja!?

Az Egy szingli férfi ebben a sorozatban a saját véleményét írja meg, néhol felhasznál külső hivatkozásokat, gondolatokat, véleményeket. Ezzel nem az a célja, hogy megmondja, hogy mit gondolj, hanem az, hogy végre TE is GONDOLKODJ és HASZNÁLD A FEJED. Nem minden fekete...

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Az Egy szingli férfi eddig élete során monogám kapcsolatokban szerzett több, kevesebb tapasztalatot, amelyekben CSAK 1-szer került megcsalás közeli helyzetbe (fiatalság bolondság + Balatonpart + alkoholos befolyásoltság = nem mentség, ez sem). Szingliségből jeles,...

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Az Egy szingli férfi alapvetően képes kompromisszumokra (vannak kivételes esetek amikor NEM, DE még ekkor is nyitott az együttműködésre) és arra is volt már példa, hogy sikerült elhagyni az egoját (HA nem is megalázkodott, DE átmenetileg kispadra ültette a nagyképű,...