A kulcsos hasonlat a strigulázás alapaja!?

Egy szingli férfi naplója

Az Egy szingli férfi ebben a sorozatban a saját véleményét írja meg, néhol felhasznál külső hivatkozásokat, gondolatokat, véleményeket. Ezzel nem az a célja, hogy megmondja, hogy mit gondolj, hanem az, hogy végre TE is GONDOLKODJ és HASZNÁLD A FEJED. Nem minden fekete vagy fehér, gondolj A szürke 50 árnyalatára … lényegében minden nézőpont kérdése: a WC ajtó / a f*sz melyik oldalán állsz. Így van ez a zár és a kulcs hasonlatával IS.

Mi van a kulccsal meg a zárral?

Van egy mondás, miszerint: egy olyan lakat amit minden kulcs nyit az rossz lakat, de ha van egy kulcsod, ami minden lakatot nyit akkor az jó kulcs.

Forrás: dlre.blog.hu

Ez az állítás, HA valakinek nem lenne egyértelmű két állítást tartalmaz:

 1. HA minden nőt megfektetsz, akkor te vagy élet császára, mert mindent nyitó kulcsod van = COOL, menő, király, sirály (véletlenül sem egy szar szemét szar alak, aki mindenki előtt elhúzza a mézesmadzagot, aztán dobbant)
 2. HA minden fasz(i)nak megengeded (mindenkit IS elcsábítasz – ki hogyan értelmezi), hogy lefektessen, akkor egy rossz zárad van, mert minden kulcs nyitja = ribanc, kurva, rosszéletű stb. jelzőkkel illetik ezt a hozzáállást (pedig lehetne COOL, menő, király, sirály)

Az Egy szingli férfi kedven kifejezése a kettős mérce, amit mindenki szívesen alkalmaz, azért hogy neki mindenképpen jó legyen képlet. Azaz, HA egy nő lefekszik minden férfival, akkor kurva és nem egy menő srác és ezért jogunk van elítélni, míg a férfiak esetében ez dicsőség csúcsa. (ez pont egy olyan példa, ami férfiak számára kedvez, DE ugye ezt nemre, korra, élethelyzetre, hovatartozásra stb. mindenki IS alkalmazza, még ha fel sem ismeri)

Mi a probléma azzal, hogy a strigulázás férfi kiváltságnak tűnik?

 1. Társadalmilag úgy vagyunk berendezkedve, hogy a párok fixek, megbonthatatlanok és aki nem így él az nem normakövető. Szingliként keresgélni kell és itt érthető is a nagy számok törvénye (az ismerkedési szakaszban). 2 számjegyű (az aljától egy bizonyos számig, kinek mi a limit) affér statisztika még belefér, DE amikor százas (ezres) szintet ér el valaki, akkor azt már annyira nem kéne tolerálni.
 2. HA ezt egy férfi csinálja, akkor nem CSAK a társasága (baráti kör, munkatársak, csapattársak) ruházza fel a dicsőséggel, sok esetben a média is helyeslően publikálja ezeket a történeteket (több híres ember/celeb/influencer/hírességszerű férfi dobálózott olyan számokkal, hogy azt egy kisebb város lakossága is megirigyelte volna = ezért nem ítélték el, sőt napokig dicshimnuszokat zengtek értük/róluk)
 3. HA ezt egy nő vállalja fel, akkor … sokkal tovább tart a sajtó/közösségi visszhang és nem számíthat pozitív visszajelzésre. Sok esetben karrier, család és amit még el lehet venni az megy a levesbe.
 4. Kettősmérce = lehet alkalmazni, lehet rá hivatkozni, DE általában az a probléma, hogy a jogokat mindenki akarja, DE a felelősséget már nem.
 5. Fekete és fehér közötti átmenet: sokan viselkednek álszenten, hogy CSAK a két véglet létezik és más nincs (egy kis kitekintés, hogy mi ezzel a baj: „Obi-Wan: Csak egy Sith tárgyal végletekben.”). Biztos, hogy életünk során belefutunk olyan helyzetbe, amikor a WC ajtó egyik és másik oldalán IS állunk/ülünk, akkor jusson eszünkben, hogy mit csinálnák a másik helyében. Gondoljuk végig azt, hogy vannak átmenetek, vannak máshogy gondolkodó emberek, más normák szerint élők, máshogy szocializálódottak és más életstádiumban lévők. Ezek ismeretében máris „más a leányzó fekvése” és máris nem fekete vagy fehér a helyzet, igaz?

Konklúzió

Lehetsz álszent, elítélhetsz másokat egy értékrend szerint, DE akkor magadat és a cselekedeteidet is azonos mérce szerint ítéld meg.

 • Nem lehet az egész mögött egy féltékenység?
 • Nem lehet az, hogy a te számaid kisebbek?
 • Nem lehet az a baj, hogy téged nem választanak „játékra”?
 • Nem lehet, hogy nem is magadnak akarsz megfelelni a versenyben, hanem másnak?

Elégedett vagy? 

 • HA igen, akkor ne foglalkozz másokkal, ahogy eddig se tetted. Éld tovább az életed úgy, ahogy neked a legjobb.
 • HA nem, akkor nem másban keresd a hibát, hanem magadba. Nézz a tükörbe és meglátod a problémát. Tudsz változtatni? Igen. ÉS akarsz?

Zárszó

„Oravecz Coelho” veszett el Az Egy szingli férfi fejében. Talán kicsit éhezett vagy rossz bogyókat evett, DE kiszökött és lepötyögte ezt a bejegyzést. Az biztos, hogy neki már így könnyebb, mert eggyel kevesebb téma nyomja a lelkét és kurvára nem érdekli, hogy mekkorák a számai. Egy ideje se kapcsolata, se rendszeres alkalmai afférjai nincsenek igazán és a saját értékrendje szerint elégedett és boldog is.

Forrás: https://dlre.blog.hu/2012/05/27/a_kulcs_es_a_lakat_tortenete

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars poetica

Leszarja, hogy mit lehet és mit szabad, mert már őt is annyiszor vették semmibe. Élvezi az életet és leáll, megállapodik, ha van kiért - viszont nem ennyire egyszerű szakma ez a szingliség.

Van, amit nem lehet és nem is szabad erőltetni? Az Egy szingli férfi nem egy filozófus, ezért igazából ez sem érdekli. Edison is talált 4 ezer rossz megoldást a villanykörtére ... Neki is csak 4000 körtét kell becsavarnia? :O

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Az Egy szingli férfi eddig élete során monogám kapcsolatokban szerzett több, kevesebb tapasztalatot, amelyekben CSAK 1-szer került megcsalás közeli helyzetbe (fiatalság bolondság + Balatonpart + alkoholos befolyásoltság = nem mentség, ez sem). Szingliségből jeles,...

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Az Egy szingli férfi alapvetően képes kompromisszumokra (vannak kivételes esetek amikor NEM, DE még ekkor is nyitott az együttműködésre) és arra is volt már példa, hogy sikerült elhagyni az egoját (HA nem is megalázkodott, DE átmenetileg kispadra ültette a nagyképű,...

Mindenki kapcsolatra vágyik? NEM. DE!?

Mindenki kapcsolatra vágyik? NEM. DE!?

Az Egy szingli férfi folytatja a lelki szemetesládájának takarítgatását, mert úgy érzi, hogy túl sok helyet foglal a trash a hasznos gondolatok elől. DE mi is az igazi probléma? A társadalmi nyomás? A szingliség? A problémafelvetés aktualitása megkérdőjelezhetetlen...