Fesztiválnapló: 1. rész – VIP jegy és ellátás INGYEN?!

Fesztiválnapló

Mi a legnagyobb közhely egy VIP jegy megszerzéséhez? Hát persze, hogy az, hogy egy fiatal, dekoratív csaj/fiú egy kevésbé szimpatikus, de jól szituált úriember/hölgy támogatását élvezi (nem csak) szexuális jellegű ellenszolgáltatás ellenében. Van más megoldás is ingyen vagy költséghatékonyan letolni a fesztiválszezont?

Fesztiválszezon költségei

A fesztiválok elvárt célközönsége jól mutatja azok árazását. A legtöbb a (gazdag, tehetős) külföldiekre épít, ami azt jelenti, hogy az elrugaszkodott árak ellenére  nekik minden IS aprópénznek számít nekik. Míg a hazai célközönségnek szánt „egyetemista fesztiválok” törekednek arra, hogy a költséget beleférjenek a szoctám-öszöndíj-diákmunka háromszög által korlátozott pénzügyi lehetőségekbe, viszont itt is érződik a folyamatos áremelkedés, ami nem mindig tükrözi a színvonalat.

 • szállás – helyszín és igények függvénye = 0-tól a csillagos égig
 • belépők – fesztivál és rang (diák, teljesárú, VIP 1-3, sajtós jegy stb.) függvénye = 0-tól pár száz ezer forintig
 • fogyasztás – alkohol, (drog), étel, üdítő, egyéb szükségletek = napi 10-20 ezertől a végtelenségig
 • egyéb költségek – közlekedés, extra programok stb. = itt mindenki eldöntheti, hogy mennyire akar elszállni a költségekkel

Vannak low budget megoldások és van a teljes VIP élmény. Az előbbi megpróbálja kimaxolni a lehetőségeket minimális pénzbeli ráfordítással, míg az utóbbi mindent IS pénzzel old meg. A legtöbben valahol a kettő között fesztiváloznak, DE könnyen megszaladhatnak a költségek az érintésmentes fizetésnek és a bódultság állapotának hála 😀

Hogyan lehet INGYEN jegyet szerezni?

Teljesen ingyen sosem lesz, mert mindig valahogy ki kell „fizetni”, még akkor is, ha ezt nem gondolnánk. A lista lehet közhelyes, DE ne legyünk álszentek, mindenkinek megvan az ára és valaki tovább el tud menni azért, hogy elérje a célját.

 • egyszeri/időszakos szexuális szolgáltatás ellenében
 • sajtós jegy hirdetési felület biztosításáért
 • diákmunkás/önkéntes szerepkörben a belépés biztosított, hogy dolgozhassanak
 • teljes árú jegyért dolgozz a helyszínen és biztosított lesz a belépést (ha úgyis dolgoznál az egyik helyen fesztiválon kívül, akkor tekinthető ingyenesnek)
 • rokon/ismerős/barát, aki a helyszínen dolgozik lepasszolja az extra jegyeket (nem biztos, hogy ingyen, DE kedvezőbb áron)

Sokan úgy gondolják, hogy a jegy a húzós, DE ha jobban belegondolunk, akkor az a képlet egyetlen biztos pontja – annyit fizetsz érte, amennyi ki van írva. A többi költség rajtad múlik és a fogyasztásodon, ezért lehet felélni egy külföldi nyaralás árát pár nap alatt.

Hogyan lehet költséghatékonyan átmulatni egy fesztivált?

A fogyasztást megúszni 0-ból szinte lehetetlen, még golddiggerként is szükséges szolgáltatnod, hogy a sugarmommy/sugardaddy boldog legyen.

Megjegyzés: azok, akik kicentizik a fesztiválokat és panaszkodnak azon, hogy milyen drága is lehúzni egy szezont, azoknak lehet nem is ajánlott így tölteni a nyarat. Vagy legyenek annyira életrevalók, hogy oldják meg okosan és maxolják ki a lehetőségeiket.

 1. Nem eszel – sokan próbálják elhagyni a testük táplálását, DE energia nélkül nem képes végig pörögni egy egész fesztivált vagy fesztivál szezon. Mégis sokan próbálkoznak ezzel, többnyire rövidtávon jónak tűnik, DE hosszabb távon káros és komoly következményekkel jár. Amióta van kihelyezett „BÓT” a fesztiválokon már tényleg fillérekért megoldható, hogy ezt elkerüljük.
 2. Olcsón eszel – a „BÓT”-nak hála, akár le tudod vinni a költségeket olyan szintre mintha otthon a gép előtt ücsörögnél, így mondhatni nem jelent többlet költséget egy sima naphoz képest.
 3. Keveset, DE minőségit eszel – ha nem költhetsz el napi több 10 ezret kajára, DE normális kaját ennél, akkor keresd a fesztiválon kívül lehetőségeket vagy próbál napi 1-1 nagyobb étkezést megoldani.
 4. Becsempészed a piát – sok sztori kering az előre elásott, hajban, szendvicsben/kajában, naptejes (bármilyen tisztálkodószeres) flakonban, „visszahegesztett” kupakú ásványvizes palackban becsempészett alkoholról, DE kockázatos, mert a hetijegy bánhatja a lebukást. Előnyösebb, ha van ismerős a beengedésnél vagy a munkásbejáraton való bejutással az átkutatás elkerülhető. Nincs garancia, DE az adrenalin löket és az olcsóbb bulizás sokakat motivál.
 5. Optimalizálod a fogyasztás hatékonyságát – a legjobb megoldás az lehet, hogy megtervezzük a fogyasztást. Jobb folyamatosan szinten tartani, mint kiütésig tömni a testünket.
  • Az alapozást lehet fesztiválon kívül megoldani (kocsma, bolt). 
  • Bent, viszont már nehezebb a helyzet a hatóságiárak miatt, DE ha sikeres az előző pont, akkor fogtál egy kis pénzt.
  • Ne zabáld túl magad, mert az szívja.
  • Ne ugráld ki magadból túl gyorsan, mert akkor nehezebb a szinten tartás.
  • Legyen jó barátod a nap, mert ugye kicsit megdobja az alkohol hatásfokát.
  • Húzóra vagy nincs több szex.
 6. Kalapozz – ha nincs elég pénzed, akkor keress alternatív megoldást. Keress  egy party vödröt és kéregess (anno 4-5 ezer forint is összejött 2009 környékén, amiből elég jól meg lehetett hosszabbítani egy-egy éjszakát) … a kártyás és érintős fizetés előtti időkben egyszerűbb volt, DE találd fel magad és hívasd meg magad egy sörre.
  • FONTOS! Nem azért fognak adni, mert megsajnálnak, hanem azért, mert van egy jó sztorid.
  • pl. töltőn van a telefonod, mert lemerítette a Tinder/Grinder és CSAK azzal tudsz fizetni, DE amint feltölt visszahívod őket.
  • HA már egy-két sörrel több van benned, akkor megérte és ki tudja milyen új kapcsolatok születnek.
 7. Sátrazz – minimális költséget jelent, általában kiegészítő jeggyel hetijegyesként biztosított. Ahogy növekszik egy fesztivál úgy lesz egyre zsúfoltabb és drágább. Nem biztos, hogy megérős.
 8. Otthon alszol – nincs szükség szállásra, DE minden nap el kell jutni a helyszínre. A Sziget esetén budapestiként költséghatékonyan megoldható, DE Sopronba már nem érdemes ingázni. Korlátozott lehetőségei miatt 1-1 fesztivál bejöhet.
 9. Sajtósként/influencerként – nagy potenciál van abban, ha van olyan médium, közösségi felület, ahol megjelenhet a hely ahol fogyasztani szeretnénk. Ismertségért élő reklámfelületté válhatunk, viszont ennek alapfeltétele, hogy akár éveket is bele kell fektetnünk a márkánk kialakításába, hogy ne zavarjanak el (természetesen ennek ellenére is elzavarhatnak, HA a sokadik ingyenélők lennénk a sorba). Általában kaját előbb utánad vágnak, mint piát, mert a nagy mennyiségben legyártott kajának az előállítási költsége eltörpül egy-egy dobot sör bekerülési költségéhez képest.
 10. Nem csak alkohol van a világon* – sokan az illegalitás ellenére hozzájutnak és fogyasztanak bizonyos szereket (mindenféle formában). Ezek többség ár-érték arányba jobb hatásfokkal bír, mint az alkohol hiába tűnik nagyobb kiadásnak elsőre. Így ez sem nevezhető olcsónak, ingyenesnek meg végképp, ráadásul mivel nem is legális, ezért a lebukás veszélye is fent áll.
  *a fesztiválokra jellemző, hogy a drogok rejtve vagy egész nyíltan megjelennek, ezért is került a listába is ez az opció, annak ellenére, hogy nem legális

Összefoglaló

A fesztiválok a rájuk jellemző életérzés, hangulat és tömegesemény jellegük miatt vonzzák az embereket – látják a lehetőséget a szórakozásra, ismerkedésre, szexre, féktelen bulizásra, meghallgathatnak koncerteket, tombolhatnak a kedvenc DJ-k szettjeire, kiszabadulhatnak a mókuskerékből és végre felszabadulhatnak pár napra. Sajnos ezt beárnyékolhatják a pénzügyi lehetőségek, viszont ennek ismeretében alkalmazkodhatunk a helyzethez. Az előző 10-es lista is azt mutatja, hogy mindenre van megoldás, HA a pénz szűkös akkor józan paraszti ésszel, magyarosan megoldhatjuk. Ahogy a mondás is tartja: addig nyújtózz, amíg a takaród ér.

Konklúzió: lehet olcsón vagy költséghatékonyan fesztiválozni. Sok költséget lehet optimalizálni, csökkenteni. Vannak olyan tételek, amelyek tényleg nem kerülnek 1 Ft-ba se, amikor „megvesszük”, DE valahol annak is van költsége – vagy az időnk, vagy az energiánk, vagy máskor elköltött pénzünk, vagy egy szívesség. NINCS INGYEN EBÉD!

Őszinte leszek ez a poszt az írás kezdetén még nem így nézett ki, ahogy gépeltem úgy lett ilyen.

A Fesztiválnapló egy fiktív sorozat, amely megtörtént eseményekből is merít ihletet. Ha van jobb sztoritok, akkor küldjétek el nekünk és hozzádobjuk a listához.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars poetica

Leszarja, hogy mit lehet és mit szabad, mert már őt is annyiszor vették semmibe. Élvezi az életet és leáll, megállapodik, ha van kiért - viszont nem ennyire egyszerű szakma ez a szingliség.

Van, amit nem lehet és nem is szabad erőltetni? Az Egy szingli férfi nem egy filozófus, ezért igazából ez sem érdekli. Edison is talált 4 ezer rossz megoldást a villanykörtére ... Neki is csak 4000 körtét kell becsavarnia? :O

Fesztiválnapló: 2. rész – Minden lyukam is megtelt porral!

Fesztiválnapló: 2. rész – Minden lyukam is megtelt porral!

Utálom a port, a szárazságot! Ezt az idei évre megadta az eddigieknél is nagyobb aszályos időszak. Nem volt olyan fesztivál, ahol ne nyeltem volna a port. A következő történetek, akár meg is történhettek a 2022-es fesztiválokon. Minden falat sercegett a fogaim alatt -...

Fesztiválnapló: 0. rész – alapok

Fesztiválnapló: 0. rész – alapok

Az idei nyár is a fesztiválokról, a bulizásról, csajozásról/pasizásról és emlékezetes szexuális élményekről szólt a legtöbb partiállatnak. Neked hogy telt? Fesztiválnapló: 1. rész - VIP jegy és ellátás INGYEN?! Fesztiválnapló: 2. rész - Minden lyukam is megtelt...