Mindenki kapcsolatra vágyik? NEM. DE!?

Egy szingli férfi naplója

Az Egy szingli férfi folytatja a lelki szemetesládájának takarítgatását, mert úgy érzi, hogy túl sok helyet foglal a trash a hasznos gondolatok elől. DE mi is az igazi probléma? A társadalmi nyomás? A szingliség?

A problémafelvetés aktualitása megkérdőjelezhetetlen hiszen mindenki küzd a kapcsolataival. Valaki a hiányával, valaki a jelenlegivel, valaki többel egyszerre, valaki a mostanival és a következővel, valaki a … lehetőség van bőven a szívásra.

Milyen problémákkal szembesült Az Egy szingli férfi?

A legnagyobb probléma, hogy azt se tudja, hogy mit akar. Sodródik az árral és mindig az aktuális helyzetben dönt a sorsáról…

 • A Covid hazavágta a legtöbb bevált ismerkedési csatornát (főleg az offline-t, DE az online se úszta meg, mert felhígult a szakma)
 • Magasre helyezett léc esete (mindenki törekszik a legjobbra, kompromisszumok nélkül)
 • Érdektelenség (akar egyáltalán ismerkedni). Nagyobb a külső nyomás, mint belső késztetés.
 • Kapcsolat, szingliség vagy strigulagyűjtögetés? Esetleg remeteség?
 • Hol? Kivel? Miért? Mikor? Mennyiért? Túlagyalja azt, hogy nem agyalja túl?
 • Kit keres? Külső vagy belső, esetleg mindkettő?
 • A remete lét következménye, hogy nem CSAK a szociális hálóra van kihatással, hanem a megjelenésére is. (számára nem probléma, DE ismerkedés szempontjából nehéz elképzelni a báb alatt fejlődő kecses pillangót)

Kapcsolatkeresési státuszok

Az Egy szingli férfi MINDIG túlagyalja, hiába hozott egy olyan szabályt/rendeletet, hogy minden kecsegtető lehetőséggel, az ismerkedés bármelyik fázisában célszerű/szükségek/kötelező/érdemes élni. Hiába, ezt is túlagyalja és annak ellenére, hogy nem keres, mégis találhatna.

 1. A többség keres, tesztel, nem talál, majd újrakezdi.
 2. A kisebbség keres, talál, lehorgonyoz.
 3. Kevesek nem keresnek, nem találnak és nincs ezzel baj, mert nekik így a jó.
 4. A „kalandorok” keresnek, tesztelnek, újrakezdik és élvezik.
 5. A szerencsések már megtalálták azt, akit keresnek.
 6. A nagyon szerencsések már az utódlás kérdését is megoldották.
 7. A szerencsétlenek kerestek, találtak, megállapodtak és romba dőlt minden … majd visszatértek a többséghez.

Mindenki kapcsolatra vágyik?

A társadalmi normák szerint az ember társas lény, ezért mindenképpen szüksége van egy párra. (Abban már nincs konszenzus, hogy kik és milyen felállásban alkothatják azt, DE ez nem is témája ennek a posztnak) Az Egy szingli férfi általában saját utakon jár, így a normák csak annyira befolyásolják, hogy kénytelen újra és újra meghallgatni, hogy mit vár tőle a társadalom (az anyukája).

 1. Igen.
 2. NEM.
 3. DE?!
 4. Biztos.
 5. Talán.
 6. Akár.
 7. Egyéb.

Valószínűleg nem szeretne mindenki kapcsolatot, DE a lehetősége mindenkinek adott. Bárki bármit mondhat CSAK az adott személy fogja tudni/érezni, hogy mire van szüksége.

Kiegészítés

Egy-egy kérdés megválaszolása során van rá esély, hogy nem a címre reflektál az írás, DE remélhetőleg valami kikerekedik belőle.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars poetica

Leszarja, hogy mit lehet és mit szabad, mert már őt is annyiszor vették semmibe. Élvezi az életet és leáll, megállapodik, ha van kiért - viszont nem ennyire egyszerű szakma ez a szingliség.

Van, amit nem lehet és nem is szabad erőltetni? Az Egy szingli férfi nem egy filozófus, ezért igazából ez sem érdekli. Edison is talált 4 ezer rossz megoldást a villanykörtére ... Neki is csak 4000 körtét kell becsavarnia? :O

A kulcsos hasonlat a strigulázás alapaja!?

A kulcsos hasonlat a strigulázás alapaja!?

Az Egy szingli férfi ebben a sorozatban a saját véleményét írja meg, néhol felhasznál külső hivatkozásokat, gondolatokat, véleményeket. Ezzel nem az a célja, hogy megmondja, hogy mit gondolj, hanem az, hogy végre TE is GONDOLKODJ és HASZNÁLD A FEJED. Nem minden fekete...

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Monogámia, poligámia, szingliség vagy valami más?

Az Egy szingli férfi eddig élete során monogám kapcsolatokban szerzett több, kevesebb tapasztalatot, amelyekben CSAK 1-szer került megcsalás közeli helyzetbe (fiatalság bolondság + Balatonpart + alkoholos befolyásoltság = nem mentség, ez sem). Szingliségből jeles,...

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Hogyan lehet összeegyeztetni a különböző igényeket?

Az Egy szingli férfi alapvetően képes kompromisszumokra (vannak kivételes esetek amikor NEM, DE még ekkor is nyitott az együttműködésre) és arra is volt már példa, hogy sikerült elhagyni az egoját (HA nem is megalázkodott, DE átmenetileg kispadra ültette a nagyképű,...