Jézusnak is lehetett rossz napja vagy nem?

Vendég posztok

Az Egy szingli férfi az egyik alkoholfogyasztást sem mellőző eseményen hallotta a címben szereplő kijelentést: „Jézusnak is lehetett rossz napja vagy nem?” Nagyon sokféle megközelítésből lehet értelmezni a következő bekezdésekben az Egy szingli férfi gondolatait olvashatod majd.

Az Egy szingli férfinak nem célja senkinek sem a megbántása, viszont azon az estén nagyon sok vigadalmat okozott ez a mondat. A történethez hozzátartozik, hogy a srác, akitől a kijelentés származik egy egyházi méltóság megnevezését viseli vezetéknévként, így még egy plusz poén is társult az estéhez.

Tényleg lehetett rossz napja Jézusnak?

Ha ő is a mindennapi emberek életét élte – persze a hype-ot és a felmenőit leszámítva  – akkor biztos neki is voltak olyan feladatai, amit nem szeretett: 

  • kitakarítani a szállását
  • bevásárolni
  • megjavítani ezt-azt a ház körül
  • kiganézni az állatok alól
  • stb.

Vagy biztos volt olyan napja, amikor egyszerűen semmihez nem volt kedve. Bárkivel előfordulhat, hogy nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy tervezi vagy csak egyszerűen rossz lábbal kel fel.

Hogyan viselkedhetett Jézus, amikor rossz napja volt?

  • Ne! Most nem tudok vizet borrá változtatni, DE bort vízzé igen. Tessék.
  • Ma nem rendelek, Evelin törölje a mai pácienseimet és tegye át őket holnapra.
  • Ma inkább úszok egy kicsit, uncsi folyton a vízen járni.
  • Inkább visszamegyek a barlangba, csak még egy napot adjatok!
  • stb.

*Természetesen ezek mind csak eszmefuttatások, amelyekkel egy alkoholos befolyásoltság alatt álló társaság szórakoztatta magát.

Extra poén: az egyházi személy vezetéknevű ismerős a papi hivatást gyakorolta évekig

A társaságban gyakran előfordult, hogy szívták egymás vérét, így egy kis csíntevésért nem kellett a szomszédba menni. Ha már úgy is benne voltak a vallásos témába tovább lehetett vinni a poént azzal, hogy az „egyháziszeméyvezetéknevű” ismerősünk megvezesse a társaság hiszékenyebb és már ittasabb felét. 

Folyamatosan idézett a Bibliából, ráadásul mindig a beszélgetéshez szorosan köthető részeket (később kiderült, hogy csak úgy tűnt, mintha idézet lenne – a körítés miatt tűnt bibliainak), így sokakban felmerült a kérdés, hogy véletlenül nem tévesztett pályát vagy nem titkol-e valamit.

Természetesen semmit sem titkolt, csak tökéletesen lovagolta meg a hiszékenységet. Elmesélt több történetet, amelyek évekkel ezelőtt történtek vele, amikor a papi hivatást gyakorolta egy vidéki falu templomában.

Annyira hitelesen tudta előadni magát, hogy sokáig mindenki csak úgy itta a szavait, míg végül egy leányzó maradt, aki hitt benne (neki olyan nagy a szíve, hogy senkiről sem feltételezi, hogy nem mond igazat vagy éppen meg akarja vezetni). Egészen másnapig kellett várni rá, hogy feleszméljen.

Így leírva annyira nem is tűnik érdekes vagy vicces történetnek, DE az Egy szingli férfi nem véletlenül emlékszik rá még mindig kaján mosollyal.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars poetica

Leszarja, hogy mit lehet és mit szabad, mert már őt is annyiszor vették semmibe. Élvezi az életet és leáll, megállapodik, ha van kiért - viszont nem ennyire egyszerű szakma ez a szingliség.

Van, amit nem lehet és nem is szabad erőltetni? Az Egy szingli férfi nem egy filozófus, ezért igazából ez sem érdekli. Edison is talált 4 ezer rossz megoldást a villanykörtére ... Neki is csak 4000 körtét kell becsavarnia? :O

Hogyan legyél randi app specialista? 1. rész Badoo

Hogyan legyél randi app specialista? 1. rész Badoo

Biztos próbálkoztál már ezzel-azzal, de tuti nem kaptál még ilyen segédletet. Ha kérdésed lenne, akkor nyomjad a hozzászólást. Ha valamit aktualizálni kellene, akkor is. Nem mai darab a kicsike. 1. rész: Badoo – Alapok Előkészületek Regisztrálj be, facebook, telefonos...

True or false? Fiú vagy lány? Esetleg fiús lány? 2. rész

True or false? Fiú vagy lány? Esetleg fiús lány? 2. rész

Elég nagy buziság volt az Egy szingli férfitól, hogy ezt az izgalmas sztorit két részre szedte, de úgy érezte, hogy ennek így kellett lenni. És lőn 2. rész ... Buli hegyek Eljött a hétvége, felmentem a haverokhoz Bp-re. Az első nap egy laza chillezős teraszon...

True or false? Fiú vagy lány? Esetleg fiús lány? 1. rész

True or false? Fiú vagy lány? Esetleg fiús lány? 1. rész

A következő történetet még a nyáron kapta az Egy szingli férfi, de ahogy a saját történeteit, úgy ezt sem osztotta meg, pedig ezt érdemes lett volna. Ahogy a mondás is tartja: ami késik az nem múlik. Előljáróban annyit, hogy az Egy szingli férfi egy fél napig nem...